gb
nl

Ons verhaal

Pre Crufts-Liverpool bay Liverpool (GB)
Liverpool Bay - Liverpool (GB)

Wij zijn Leo en Joke Iske.

Bouviers zijn onze passie.

Toen ik heel klein was, woonde er bij ons in Amsterdam een Bouvier in de buurt. Doodeng vond ik hem. Maar hij vond mij leuk.
Jaren later, toen ik inmiddels het huis uit was, kwam mijn toenmalige vriend, plotseling thuis met een Bouvier. Hij werkte in de bewaking en deze hond, kon hij wel mee naar huis nemen, had zijn baas gezegd.
Groot, zwart, brommend en nieuwsgierig kwam hij binnen. Keek mij aan en snuffelde wat aan mij en kroop naast mij op de bank. Ik was verkocht.
Uiteraard ging deze hond, na een paar dagen weer weg, maar ik ben hem nooit vergeten.

Kort daarna kocht ik zelf mijn eerste bouvier.
Bij ons in de buurt zat een dierenwinkel, die bouvierpuppy’s verkocht. Sandor kwam bij ons wonen, een geweldig, speelse, eigenwijze doerak, die bijna 11 jaar is geworden. Daarna kwam Zandor, gekocht bij een boer, die een gelegenheids nestje had. Helaas hebben we niet veel geluk met hem gehad. Hij mankeerde van alles, maar zo lief als wat. Toen ik Zandor gekocht had, ben ik gestart met mijn trimopleiding. Oftewel Hondentoiletteer opleiding. Daar slaagde ik in 1989 voor. Voor de opleiding moest je ook alle hondenrassen leren kennen, dus ging ik zeer regelmatig shows bezoeken.

Nadat Zandor overleden was, hebben we een tijdje geen Bouviers gehad. Maar het bleef trekken.
Op een dag kwam ik per toeval een verhaal van iemand tegen over een Bouvier. Het vuur laaide weer op. Daarna zijn we op zoek gegaan en hebben met natuurlijk tussen pozen, 3 Bouviers bij een kennel gekocht. Zandor, ja weer één, Gamble en Harco. Onze “Golden Boys”.
Ieder hun eigen karakter, maar die drie, waren een eenheid. In 2008 kochten we er nog een hond bij Bate. Helaas is hij maar 3 jaar geworden.
Zandor, Gamble en Harco, zijn respectievelijk, 11, 13 en 10 jaar geworden.

In 2011 kregen wij, onze Farley. Een geweldige hond, die ons letterlijk in de schoot geworpen is.
Met hem ben ik aan ringtraining begonnen en gaan showen. Zo zijn we beiden met het showen vertrouwd geraakt. Farley vond het keer op keer, geweldig om te doen en groeide uit tot een ster.
Hij werd uiteindelijk, in 8 landen kampioen.

In 2015 kwam onze Lord ter wereld. Een neef van Farley. Een totaal andere hond, maar ook met een mooi karakter. Als jonge hond, was hij een grote slungel, vreselijk onstuimig, waardoor ik wel eens wat problemen met het showen met hem had. Maar ook hij had de smaak te pakken en in korte tijd werd ook hij kampioen. Na de Nederlandse titel, haalde hij nog in 8 andere landen zijn kampioenstitel.

Uit een dekking die Lord gedaan heeft in Duitsland, is onze Iris (Irresistible Chance) geboren.
Een teefje dit keer, voor het eerst in ons leven. Een bewuste keuze…omdat we een droom uit willen laten komen.

Leo & Joke

Team “off Gamblers Choice”. 

Scroll naar boven